“Nu ved jeg, det var det rigtige for mig at flytte på krisecenter, og at det er vigtigt at få hjælp. Jeg er kommet langt på tre måneder.” - Kvinde, 41 år, der bor på Danners Krisecenter
“Jeg er rigtig glad for at bo her, så kan jeg sove om natten, og min mor er blevet meget gladere. Mor og mig er begyndt at snakke mere sammen. Bare vi var kommet noget før.” - Dreng, 6 år, der bor på Danners Krisecenter

Danners Krisecenter

Det kan være en svær beslutning at flytte på krisecenter, men det er den bedste løsning, hvis du befiner dig i en særligt kritisk situation. Her kan du læse om Danners Krisecenter, finde svar på ofte stillede spørgsmål og se billeder fra krisecentret.

På Danners Krisecenter har vi plads til i alt 18 kvinder og 18 børn, fordelt på fire etager. Vi har personale døgnet rundt, og du kan altid henvende dig til en medarbejder, hvis der opstår en situation, hvor du har brug for hjælp. Sikkerhed er et centralt fokus i Danners Krisecenter.

Eget værelse og mange fælles faciliteter

Hvis du flytter ind på Danners Krisecenter, får du og din familie jeres eget møblerede værelse med tv, tekøkken og toilet med bad og pusleplads.

Desuden er der adgang til fælleskøkken, fælles spisestue og fælles opholdsstue med tv, computer og legehjørne, som du deler med andre kvinder og børn.

I krisecentrets vaskerum kan du benytte vaskemaskiner og tørretumblere.

Støtte og rådgivning fra psykologer, pædagoger og socialrådgivere

Alle kvinder og børn får tilknyttet en kontaktperson, mens de bor på krisecentret. Kontaktpersonen tager sig særligt af den enkelte og sørger for den nødvendige støtte og hjælp, og skaber tryghed og kontinuitet under opholdet.

Danners faglige personale hjælper med alle de oplysninger, du kan have brug for om dine rettigheder, og vi hjælper dig med at få afklaret økonomiske spørgsmål, regler for samvær, opholdstilladelse o.a. Vi støtter dig i samarbejdet med bl.a. kommunale instanser og skole, og hjælper dig med at få orden på din tilværelse.

Under opholdet tilbyder vi mulighed for at deltage i voksen- og børnegrupper med andre i samme situation.

Særligt fokus på børn, der har levet med vold

Vores personale er specialiseret i et særligt fokus på børn, der har levet med vold. Gennem blandt andet terapi og pædagogiske legestuetilbud sikrer vi afveksling i hverdagen og ruster barnet til et liv uden vold.

Vi giver plads til leg med indendørs tumlerum og opholdsrum til større børn og adgang til en have med legefaciliteter.

Til de børn, der for en tid ikke kan følge skolegangen i deres normale skole, har Danners krisecenter et internt skoletilbud.
Læs mere om tilbud til børn her

Ofte stillede spørgsmål

Mange spørgsmål melder sig, hvis man overvejer at flytte på krisecenter. Her har vi givet svarene på de oftest stillede spørgsmål.

Hvem kan bo på krisecentret?
Er du kvinde og over 18 år, kan du bo på Danners Krisecenter, og dine børn kan bo her sammen med dig. Hvis du har misbrugsproblemer eller problemer forbundet med hjemløshed kan du ikke bo her. Hvis der ikke er plads hos os, eller vi ikke kan tilbyde de rette rammer eller støtte, hjælper vi dig med at finde et andet sted.   

 

Hvad koster det?
Det er som udgangspunkt gratis at bo på Danners Krisecenter. Kommunen kan dog opkræve en egenbetaling for opholdet ud fra en beregning af din økonomi.

 

Hvor længe varer opholdet på krisecenter?
Det er meget forskelligt, hvor længe den enkelte kvinde og hendes evt. børn bor på vores krisecenter. Det afhænger af, hvilken situation man befinder sig i. Vi gør altid en stor indsats for, at kvinder og børn først flytter fra krisecentret, når de er parate til det og har et sted at flytte til.   

 

Hvad sker der efter opholdet?
Kvinder og børn, der flytter fra vores kriscenter, får tilbud om støtte og rådgivning også efter opholdet i det såkaldte efterværn. Vores psykologer, pædagoger og socialrådgivere hjælper fortsat på forskellig vis med at etablere et nyt liv i nye rammer. Vi tilbyder bl.a. samtaleforløb, hjælper i samarbejdet med kommunale instanser og skole, ligesom det også er muligt at deltage i børne- og voksegrupper med andre, der har boet på krisecentret. Løbende er det muligt for tidligere beboere at deltage i forskellige, sociale arrangementer.

 

Rundtur i Danners Krisecenter

Tag en rundtur i Danners krisecenter, og få en fornemmelse af stedets faciliteter. Klik på et af billederne, for at åbne billedgalleriet.